Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ο Χαρδαβέλλας και οι πετρελαιοπηγές κάτω από τη Νέα Φιλαδέλφεια!

Χτες το βράδυ ο "εμπειρότατος και καταξιωμένος" κατά τα λεγόμενα δημοσιογράφου ΑΕΚτζήδικου σάϊτ Χαρδαβέλλας ασχολήθηκε με τα καυτά ζητήματα της ΑΕΚ. Ο άνθρωπος είναι βέβαια ο βεζύρης της trash tv οπότε αντίστοιχης αξίας ήταν η εκπομπή του, αυτή όμως ζητά ο λαός....
Άντεξα δέκα λεπτά να παρακολουθώ, είχε μεγάλη πλάκα όταν έσκιζε τα ρούχα του για τους 15 προπονητές που αναφέρονται στο προσάρτημα του ισολογισμού του 2009. Χτυπιόταν για το μέγα σκάνδαλο σαν να μην ήταν "εμπειρότατος και καταξιωμένος" που θά'πρεπε να γνωρίζει ότι υπάρχουν 6 ομάδες (Juniors, παμπαίδες, παίδες, έφηβοι, U17 και U20) πέραν των επαγγελματιών και της δεύτερης ομάδας κι ότι εκτός των βασικών προπονητών υπάρχουν οι βοηθοί και οι προπονητές τερματοφυλάκων (καμιά 20αριά και πλέον θα έπρεπε να είναι!).
Το κρίσιμο ζήτημα στα περί ΑΕΚ είναι το καθεστώς financial fair play, δεν γνωρίζω αν έχει μπεί κανείς στον κόπο να το διαβάσει, είναι εδώ. Για πάμε στις σελίδες 14-21, δεν είναι αγγλικά για πυρηνικούς φυσικούς, ο καθείς μπορεί να τα καταλάβει: Συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την αδειοδότηση, μεταξύ αυτών για το στελεχικό δυναμικό, από τον προπονητή τερματοφυλάκων των παίδων μέχρι το λογιστή και την καφετζού. Πήξαμε στη σαχλαμάρα με τα εργατικά κόστη της ΠΑΕ, κι απ' την τσέπη μας να τα πληρώναμε δεν θα κάναμε έτσι. Υπάρχουν προδιαγραφές, τελεία και παύλα.
Το έγραψα και στο ΑΕΚ365, το ξαναλέω μπας κι ακούσει κανείς και ξαναγυρνώ στα αυγά μου γιατί μου ανεβαίνει η πίεση. Μετά την 1/1/2013 οι ποδοσφαιρικές εταιρείες που υπάγονται στην UEFA θα δικαιούνται να πραγματοποιούν τόσα έξοδα όσα έσοδα έχουν. Στην έννοια του εσόδου δεν περιλαμβάνονται οι χρηματοδοτήσεις πάσης φύσεως (δάνεια από μετόχους, αυξήσεις ΜΚ, τραπεζικά δάνεια κλπ.) αλλά μόνο αυτά που προέρχονται από την εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας (εισιτήρια, έσοδα από συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, διαφημίσεις, αποτελέσματα εκκαθάρισης πώλησης παικτών ως πάγια στοιχεία, royalties εμπορικών σημάτων κλπ.). Όποιες ποδοσφαιρικές εταιρείες δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις προδιαγραφές "UEFA Club Licensing and Financial Fair Play Regulations" θα παίρνουν τον πούλο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήδη από την περίοδο 2013/14. Όποιος δεν τα καταλαβαίνει ας ρωτήσει οικονομολόγο (ανοίξαμε και σας περιμένουμε). Άρα αυτό που προέχει σήμερα είναι η προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών, το συμμάζεμα του χρέους, και -αν είναι δυνατόν- η ανέγερση γηπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου