Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Καφρουργοί

Πως ο Τάσος Κάκκος έχει σε ένα ιδιότυπο point-system 7-(-1) βαθμούς υπέρ του ΠΑΟ και κατά του ΟΣΦΠ, και άλλες τέτοιες ανεύθυνες σαχλαμάρες;
Διαβάστε το κείμενο του Νικολακόπουλου. Πως άραγε υποκινούνται οι κάφροι;
Μιαου-μιαου

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Επιστημονικά όργανα κλπ.

Τελικά δεν έχει μόνο ο ΟΣΦΠ οπαδούς "επιστήμονες", έχει κι η ομάδα μας (όχι ότι σοκαρίστηκα κι όλας, έ;). Εξ ου και τα επιστημονικά όργανα που βρέθηκαν από την αστυνομία στους Άγιους Ανάργυρους, σε σύνδεσμο οπαδών της ΑΕΚ:

• Έξι Α.Ε.Ε.Μ, αποτελούμενοι, οι τέσσερις από αυτούς από μονό μπουκάλι, με εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένη κροτίδα και οι δύο αποτελούμενοι από δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και κροτίδα.
• Μία αυτοσχέδια συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους -4,4- γραμμαρίων.
• Δύο πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων με δύο φωτοβολίδες εντός αυτών.
• Ένας εκτοξευτήρας φωτοβολίδων τύπου στυλό.
• Έξι φωτοβολίδες που προσαρμόζονται στο στυλό.
• Εννέα φωτοβολίδες που προσαρμόζονται στο πιστόλι.
• Ένα μπαστούνι του χόκεϊ.
• Ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ.
• Δύο μαδέρια.
• Τέσσερα ξύλινα ρόπαλα.
• Δύο μεταλλικές ράβδους με πλαστικές χειρολαβές.
• Δύο μεταλλικά ρόπαλα με αυτοσχέδιες χειρολαβές.
• Δύο φωτοβολίδες αλεξίπτωτο .
• Τρεις (3) φωτοβολίδες χειρός .
• Mία βαριοπούλα

Εξετάζεται πάντως το ενδεχόμενο να προορίζονταν για τις εργασίες κατασκευής του νέου γηπέδου στη Ν.Φιλαδέλφεια και όχι για επιστημονικούς σκοπούς.

Πηγή του καταλόγου: Sportfm.gr

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Υπόθεση: Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια


Ας είμαστε λίγο προσγειωμένοι. Κανένα δεν έβλαψε το τρέξιμο, αντίθετα η απογείωση καμιά φορά καταλήγει σε συντριβή. Υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν πρέπει να ξεχνάμε.
1. Λεφτά δεν υπάρχουν, το ταμείον είναι μείον κλπ. Άρα από την πολιτεία δεν θα πέσει ούτε λεπτό. Χώρια που θα ήταν εξόχως ανήθικο να πέφτει δημόσιο χρήμα για γήπεδα των ΠΑΕ τη στιγμή που οι συντάξεις των 400€ έγιναν συντάξεις των 300€. Αντίθετα, οι υποσχέσεις από τους σιχαμένους πολιτικάντηδες είναι τζάμπα και μαζεύουν και ψηφουλάκια. Ας κρατάμε μικρό καλάθι σ' αυτό.
2. Υπάρχει ένα ωραιότατο -λέμε τώρα- κείμενο, ο ΓΟΚ (Γενικός οικοδομικός κανονισμός) που εξηγεί τους βασικούς όρους. Παλαιότερα είχαν ψηφιστεί οι νόμοι 3044/02 (μεταφορά συντελεστή δόμησης κλπ.) και 3207/03 (προετοιμασία ολυμπιακών αγώνων κλπ.) άρθρα των οποίων που μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην ανέγερση γηπέδου στη Ν.Φιλαδέλφεια κρίθηκαν αντισυνταγματικά από το ΣτΕ, και στη βάση της ισονομίας καλώς κρίθηκαν έτσι. Άρα το γήπεδο θα είναι περιορισμένης χωρητικότητας. Όποιος νομίζει ότι ξέρει πόσης τον παραδέχομαι αφού προφανώς θα έχει κάνει σχετική μελέτη με τα σημερινά δεδομένα. Εικάζω πάντως ότι θα είναι κάτω από 30.000. Εικάζω λέμε, έ; Δεν έχω κάνει μελέτη. Αν θέλουμε γήπεδο στη Ν.Φιλαδέλφεια ας βολευτούμε με αυτά. Ειδάλλως ας περιμένουμε το θαύμα.
3. Θα μπορούσε ίσως να γίνει γήπεδο κάπου αλλού με ανταλλαγή εδαφικών εκτάσεων με το δημόσιο, έτσι όμως ανοίγουμε νέους κύκλους συζητήσεων και διχογνωμιών, χώρια που έχουμε να κάνουμε με έναν απολύτως αφερέγγυο συζητητή, το δημόσιο δηλαδή.
4. Είναι βέβαια και το δύσκολο ερώτημα, το ΟΑΚΑ τι θ' απογίνει; Ποιος θα το συντηρεί, το δημόσιο; Αν ήμουν το δημόσιο θα προτιμούσα να ταλαιπωρώ επί 50 χρόνια ΑΕΚ και ΠΑΟ παρά να επωμιστώ τα εκατομμύρια της συντήρησης του ΟΑΚΑ.
5. Και το πιο δύσκολο η τραπεζική χρηματοδότηση που ακόμα κι αν εξασφαλιστεί θα υποθηκεύσει την ικανότητα της ΠΑΕ να λειτουργήσει στο καθεστώς του financial fair play. Η διοίκηση μπορεί να φαίνεται αισιόδοξη, έχει όμως πολλά καυτά κάστανα σε λίγα δάχτυλα.

Ας είμαστε αισιόδοξοι αλλά όχι αιθεροβάμονες, κυρίως δε όχι έτοιμοι να σταυρώσουμε τον πρώτο τυχόντα. Και μην ξεχνάμε ότι Κοζώνηδες και Μελισσανίδηδες είναι μυθικά όντα.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ένωση και διχόνοια, το DNA της ΑΕΚ!

Μερικές παρατηρήσεις για τον αγώνα και για τη συνεχιζόμενη φαγούρα των original Μπαγιεβιτσοκηνυγών:
1. Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει. Αν δεν έχεις, κλάφτα Χαράλαμπε. Επιτέλους η ομάδα είχε λίγο τύχη, ή μάλλον δεν είχε ατυχία. Σ' αυτό φυσικά ρόλο έπαιξε και η βελτιωμένη ψυχολογία, όπως άλλωστε και η γοητεία του νέου. Επίσης ρόλο έπαιξε ο Κάκος με την ανοχή του σκληρού παιχνιδιού μας στο πρώτο ημίχρονο και τη στραβωμάρα του στο χτύπημα του Λεονάρντο. Όποιου δεν του αρέσει η αλήθεια μπορεί να βαυκαλίζεται με οπαδικές παρωπίδες.
2. Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα είναι άριστα δουλεμένη στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Σε όλους τους φετινούς αγώνες φάνηκε ότι -όταν ήθελαν- οι παίχτες έτρεχαν σαν σκυλιά μέχρι το τελευταίο λεπτό.
3. Στον τομέα της τακτικής δεν μπορώ να πω πολλά. Δεν έχω δίπλωμα προπονητή σε αντίθεση με τους περισσότερους οπαδούς. Τα μάτια μου πάντως έχουν δει -κατά διαστήματα- καλή κυκλοφορία σε πολλούς φετινούς αγώνες. Επίσης έχουν δει -κατά διαστήματα- την ομάδα να πιέζει ψηλά και δυνατά, κι όποτε το είδαν η ομάδα ήταν κυρίαρχη. Χτες αυτό παρατηρήθηκε σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα. Πιστεύω ότι όταν οι παίκτες θέλουν να παίξουν το μπορούν. Το γιατί μέχρι προχτές έπαιζαν όποτε τους γούσταρε είναι ένα ζήτημα που δεν μπόρεσε να λύσει ο Μπάγεβιτς. Ελπίζω να το λύσει ο Χιμένεθ.
4. Μια νίκη, έστω και τόσο ευρεία δεν λύνει όλα τα προβλήματα, ούτε εξασφαλίζει μελλοντικές νίκες. Αν η ομάδα αποφασίσει να παίζει με πάθος και δύναμη, να πιέζει διαρκώς ψηλά, τότε θα δούμε πολύ καλύτερες μέρες. Ασφαλώς θα δούμε και ατυχίες και ήττες. Ελπίζω να έχουμε αποκτήσει σαν οργανισμός μια μεγαλύτερη ωριμότητα ως εκ της εμπειρίας και να μην σταυρώνουμε τους πάντες με το παραμικρό. Το "ελπίζω" πάντως είναι ευφημισμός, δεν το πολυελπίζω! Είναι ξεκάθαρη η τάση της υπερβολής, τόσο στις νίκες όσο και στις ήττες.
5. Η ψωρίαση και η ανοησία είναι ανίατες. Αν είναι κανείς ανόητος, ότι και να του πεις δεν θα αλλάξει τίποτα. Διαβάζω διάφορα σχόλια, σε ποστς οπαδικών site, διαφόρων που επιτίθενται με εμπάθεια στον Μπάγεβιτς και τους "βατραχολάγνους". Ένα τελευταίο -ελπίζω- πράγμα θα πω σ' αυτούς. Συμφωνούμε σε ένα πράγμα. Δεν υποστηρίζουμε την ίδια ομάδα. Για μένα η ΑΕΚ σημαίνει κάποια πράγματα που τα αφιονισμένα βατραχοβόρα δεν μπορούν να τα καταλάβουν. Η ΑΕΚ δεν είναι γκόμενα, δεν χωρούν "προδότες" και "ουστ". Αυτά υπάρχουν στις μίζερες ζωούλες των ανώριμων και ανόητων βατραχοκυνηγών, γιατί με τέτοιους όρους επικοινωνούν και τέτοιες είναι οι σχέσεις τους.
6. Ο Μπάγεβιτς έπρεπε να φύγει και έφυγε σαν κύριος. Ελπίζω η επόμενη μέρα να μην μείνει ως μια αλκυονίδα λιακάδα σ' ένα παρατεταμένο χειμώνα αλλά να είναι η πρώτη της Άνοιξης.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Καλώς μας ήρθες Χιμένεθ!


Η εικονιζόμενη κυρία βέβαια είναι απλώς συνεπώνυμη του Μανόλο Χιμένεθ.
Ας ελπίσουμε όμως ο νέος προπονητής να κάνει την ΑΕΚ κούκλα σαν την Έλμπα Χιμένεθ!

Ο ίδιος είναι βέβαιο πως θα το προσπαθήσει, με τη βοήθεια όμως όλων:

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Έρχεται, όχι... δεν έρχεται, α... έρχεται

Αν μη τι άλλο όταν είσαι ΑΕΚτζης δεν σου λείπει ποτέ το σασπένς!
Όποιος κι αν έρθει καλοδεχούμενος... αρκεί να τον λένε Φατίχ Τερίμ (είπαμε, ή έχουμε κόλλημα ή δεν έχουμε, μέσες καταστάσεις δεν υπάρχουν ποτέ στην ΑΕΚ).

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Αλήθεια...

ο Φατίχ Τερίμ πόσα θέλει για να έρθει;

Να τσοντάρουμε βρε αδερφέ και να τον φέρουμε!

Περιμένοντας τον Μεσσία

Πριν από το κυριακάτικο παιχνίδι πίστευα ότι κατά τη διάρκειά του θα γινόταν ένας ακόμα εμφύλιος μπινελικοπόλεμος ανάμεσα στην original και τους υπόλοιπους οπαδούς, αφού ήταν ο πρώτος εντός έδρας αγώνας μετά την αποχώρηση Μπάγεβιτς. Τελικά τίποτα δεν έγινε, αντίθετα μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο στήθηκε ένα πανηγύρι μάλλον αδικαιολόγητο σε σχέση με την ταυτόχρονη απόδοση της ομάδας. Επουλώθηκαν οι πληγές του διχασμού των οπαδών; Κατά την άποψή μου μάλλον όχι. Νομίζω ότι η προσμονή της πρόσληψης ενός φρέσκου στην Ελλάδα και γι' αυτό ελπιδοφόρου τεχνικού σκέπασε τις διαφορές μέχρι νεωτέρας. Νωρίτερα στις διαδικτυακές κερκίδες οι οπαδοί είχαν πάλι ομόφωνα σπεύσει να αντιδράσουν στο ενδεχόμενο πρόσληψης του Πάουλο Σόουζα, ίσως και γιατί δεν έχει αυτό το φρέσκο, έχοντας ως παίκτης θητεύσει στον ΠΑΟ. Αυτό το φρέσκο που σίγουρα έχει ο Χιμένεθ, πιο φρέσκο δεν γίνεται δηλαδή, μόνο τη Σεβίλη έχει προπονήσει ο άνθρωπος. Οι δημοσιογράφοι πάντως έχουν καταλήξει αλλά τα δημοσιογραφικά πορίσματα (που συμπεριφέρονται σαν θέσφατα) δεν προσλαμβάνουν προπονητές. Διαμορφώνουν όμως ρεύμα κι έτσι οι οπαδοί απαιτούν "Χιμένεθ εδώ και τώρα", κι ας μην τον ξέρουμε, αφού ο Μουρίνιο λέει (αν όντως το είπε) ότι "είναι ηλίθιος όποιος αμφιβάλλει για Χιμένεθ" πρέπει να το καταπιούμε αμάσητο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο Χιμένεθ για τα δεδομένα της ΑΕΚ είναι ακριβός. Πρόβλημα της διοίκησης, όχι δικό μας, ούτε (κυρίως) των δημοσιογράφων. Αυτοί έτσι κι αλλιώς προβλήματα των άλλων χρειάζονται για να ζήσουν. Κι έτσι την ώρα που ο Αδαμίδης παζαρεύει να γλυτώσει κανά φράγκο, ίσως και καμιά παράγραφο σαν αυτή που αποπληρώνεται ακόμα στο λογαριασμό του Λορένσο Σέρα Φερέρ, εμείς οι χουβαρντάδες τον ξεχέζουμε. Γιατί αν ήμασταν εμείς στη θέση του Παππά (ο μόνος εναπομείναντας μέτοχος, θυμάστε;) θα σκάγαμε το παραδάκι που θα ζήταγε ο καθείς, χωρίς καν συζήτηση.
Έχουν ήδη διογκωθεί οι προσδοκίες μας, λογικό είναι, όταν κάτι δεν τραβάει ελπίζεις πως με την πρώτη αλλαγή θα έρθουν τα πάνω κάτω και μάλιστα σε χρόνο dt. Μακάρι να είναι έτσι, μακάρι να τα βρουν με τον ενδεδειγμένο προπονητή που θα βρει τη χημεία της ομάδας, ο Χιμένεθ δεν φαίνεται κακός. Όποιος και να έρθει θα χρειαστεί χρόνο. Για να δούμε, θα του τον δώσουμε;

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ιδού οι κορυφαίοι για τον πάγκο της ΑΕΚ

Ο Χασογκόλης ως φίλαθλος δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στην προπονητολογία των ημερών. Συγκέντρωσε λοιπόν βιογραφικά, πληροφορίες και αξιολογήσεις και μετά από επιστάμενη έρευνα σας παρουσιάζει τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις για την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

1. Μάργκαρετ Θάτσερ
Η συγκεκριμένη προπονήτρια φημίζεται για την σιδερένια πυγμή με την οποία διαχειρίζεται τα αποδυτήρια. Ουδείς τολμά να τα βάλει μαζί της, ουδείς της φέρνει αντίρρηση. Υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι με την ηλικία της καθώς πρέπει να πλησιάζει τα 120, έχει κι ένα ελαφρό αλτσχάϊμερ το οποίο την αναγκάζει να συστήνεται καθημερινά με τον άντρα της αλλά κατά τα λοιπά το τεχνικό τημ του Χασογκόλη την θεωρεί την καλύτερη λύση για τον πάγκο της ομάδας.

2. Λαρίσα Ρικέλμε
Η υποψηφιότητα της καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η διοίκηση για τον νέο τεχνικό. Είναι νέα, δυναμική, φιλόδοξη και προέρχεται από χώρα με ποδοσφαιρική παράδοση. Επιπλέον σχετίζεται άμεσα με το ποδόσφαιρο αφού δεν υπάρχει φίλαθλος σε όλο τον κόσμο που να μην έχει δει τα βυζιά της και τα κωλομέρια της. Από προπονητική ίσως να μη σκαμπάζει μία όμως η παρουσία της στον πάγκο της ΑΕΚ θα συσπειρώσει τους οπαδούς, το δε γήπεδο θα γεμίζει πάντα, ίσως μάλιστα να υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο απόδοσης στους παίχτες. Η Λαρίσα Ρικέλμε σε κάθε νίκη θα πετάει έξω τα βυζιά της από τη χαρά της και σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος θα κάνει σεξ με τα γκολπόστ και τα σημαιάκια του κόρνερ.

3. Ιάκωβος Γιοσάκης
Αυτή η υποψηφιότητα κινείται στην αντίπερα όχθη της  προηγούμενης, μπορεί όμως να δημιουργήσει ικανές συνθήκες για ηρεμία στα αποδυτήρια. Στον πάγκο της ομάδας έχει ξανακάτσει άνθρωπος του θεού με μεγάλη επιτυχία. Ο πάτερ Γιοσάκης είναι νέος, φιλόδοξος και δυναμικός. Θα ελέγξει τα αποδυτήρια, θα κάνει τους λατίνους ορθόδοξους και θα αφορίζει όποιον δεν ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του. Πριν από κάθε αγώνα θα γίνεται τρισάγιο και όλοι μαζί οι οπαδοί θα τραγουδούν το "αι γενεαί πάσαι". Επιπλέον θα μεταγγίσει στη διοίκηση τις πολύτιμες οικονομικές του γνώσεις και ίσως μεσολαβήσει για να χτιστεί το πολυπόθητο γήπεδο, έστω και στο Άγιο όρος.

Ουφ ή ωχ-αμάν;

Είναι αλήθεια πως το χτεσινοβραδυνό ματς το περίμενα με αγωνία. Στην κατάσταση που είναι τώρα η ΑΕΚ, σε αντιδιαστολή με αυτή που είναι η Ζενίτ, όλα μου φαινόταν πιθανά, ακόμα κι ένας ακραίος διασυρμός. Ευτυχώς ο διασυρμός δεν ήρθε και παρά την έλλειψη τύχης που τυραννά την ΑΕΚ από το καταραμένο 4-0 κατά του ΟΣΦΠ (κάποιος μας έχει κάνει βουντού έκτοτε) η ομάδα έδειξε σχετικά καλό πρόσωπο. Γεγονός πάντως είναι ότι και η Ζενίτ δεν τσακίστηκε να βάλει κι άλλα γκολ.
Δυο-τρεις παρατηρήσεις:
1. Ο Λυμπερόπουλος παρά την ηλικία του είναι μέχρι τώρα η καλύτερη φετινή μεταγραφή. Είναι ο ποδοσφαιριστής που κάθε οπαδός θέλει για την ομάδα του. Ικανός, δυνατός, φιλότιμος και συνεργάσιμος.
2. Αυτός ο κερατάς ο Σκόκο μόλις έμεινε χωρίς προπονητή άρχισε πάλι τις παιδιάστικες συμπεριφορές. Ας μην ξεχνάμε πάντως ότι οι ποδοσφαιριστές είναι νεαροί με νταρβαντισμένο Εγώ και λίγοι απ' αυτούς έχουν ωριμότητα ικανή να τους συγκρατεί.
3. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας, όχι μόνο της τελευταίας αμυντικής γραμμής, είναι τόσο επιπόλαιη. Δεν δέχομαι τις εικασίες περί κακής προετοιμασίας, ούτε περί ανικανότητας των αμυντικών. Ασφαλώς δεν είναι οι καλύτεροι που είχαμε ποτέ αλλά αυτό που με εντυπωσιάζει είναι η ευκολία με την οποία ομάδες σαν τον Αστέρα Τρίπολης ή τον Ολυμπιακό Βόλου κυκλώνουν την περιοχή της ΑΕΚ. Είναι ένα μυστήριο που ελπίζω να λύσει ο επόμενος τεχνικός.