Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ένωση και διχόνοια, το DNA της ΑΕΚ!

Μερικές παρατηρήσεις για τον αγώνα και για τη συνεχιζόμενη φαγούρα των original Μπαγιεβιτσοκηνυγών:
1. Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει. Αν δεν έχεις, κλάφτα Χαράλαμπε. Επιτέλους η ομάδα είχε λίγο τύχη, ή μάλλον δεν είχε ατυχία. Σ' αυτό φυσικά ρόλο έπαιξε και η βελτιωμένη ψυχολογία, όπως άλλωστε και η γοητεία του νέου. Επίσης ρόλο έπαιξε ο Κάκος με την ανοχή του σκληρού παιχνιδιού μας στο πρώτο ημίχρονο και τη στραβωμάρα του στο χτύπημα του Λεονάρντο. Όποιου δεν του αρέσει η αλήθεια μπορεί να βαυκαλίζεται με οπαδικές παρωπίδες.
2. Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα είναι άριστα δουλεμένη στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Σε όλους τους φετινούς αγώνες φάνηκε ότι -όταν ήθελαν- οι παίχτες έτρεχαν σαν σκυλιά μέχρι το τελευταίο λεπτό.
3. Στον τομέα της τακτικής δεν μπορώ να πω πολλά. Δεν έχω δίπλωμα προπονητή σε αντίθεση με τους περισσότερους οπαδούς. Τα μάτια μου πάντως έχουν δει -κατά διαστήματα- καλή κυκλοφορία σε πολλούς φετινούς αγώνες. Επίσης έχουν δει -κατά διαστήματα- την ομάδα να πιέζει ψηλά και δυνατά, κι όποτε το είδαν η ομάδα ήταν κυρίαρχη. Χτες αυτό παρατηρήθηκε σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα. Πιστεύω ότι όταν οι παίκτες θέλουν να παίξουν το μπορούν. Το γιατί μέχρι προχτές έπαιζαν όποτε τους γούσταρε είναι ένα ζήτημα που δεν μπόρεσε να λύσει ο Μπάγεβιτς. Ελπίζω να το λύσει ο Χιμένεθ.
4. Μια νίκη, έστω και τόσο ευρεία δεν λύνει όλα τα προβλήματα, ούτε εξασφαλίζει μελλοντικές νίκες. Αν η ομάδα αποφασίσει να παίζει με πάθος και δύναμη, να πιέζει διαρκώς ψηλά, τότε θα δούμε πολύ καλύτερες μέρες. Ασφαλώς θα δούμε και ατυχίες και ήττες. Ελπίζω να έχουμε αποκτήσει σαν οργανισμός μια μεγαλύτερη ωριμότητα ως εκ της εμπειρίας και να μην σταυρώνουμε τους πάντες με το παραμικρό. Το "ελπίζω" πάντως είναι ευφημισμός, δεν το πολυελπίζω! Είναι ξεκάθαρη η τάση της υπερβολής, τόσο στις νίκες όσο και στις ήττες.
5. Η ψωρίαση και η ανοησία είναι ανίατες. Αν είναι κανείς ανόητος, ότι και να του πεις δεν θα αλλάξει τίποτα. Διαβάζω διάφορα σχόλια, σε ποστς οπαδικών site, διαφόρων που επιτίθενται με εμπάθεια στον Μπάγεβιτς και τους "βατραχολάγνους". Ένα τελευταίο -ελπίζω- πράγμα θα πω σ' αυτούς. Συμφωνούμε σε ένα πράγμα. Δεν υποστηρίζουμε την ίδια ομάδα. Για μένα η ΑΕΚ σημαίνει κάποια πράγματα που τα αφιονισμένα βατραχοβόρα δεν μπορούν να τα καταλάβουν. Η ΑΕΚ δεν είναι γκόμενα, δεν χωρούν "προδότες" και "ουστ". Αυτά υπάρχουν στις μίζερες ζωούλες των ανώριμων και ανόητων βατραχοκυνηγών, γιατί με τέτοιους όρους επικοινωνούν και τέτοιες είναι οι σχέσεις τους.
6. Ο Μπάγεβιτς έπρεπε να φύγει και έφυγε σαν κύριος. Ελπίζω η επόμενη μέρα να μην μείνει ως μια αλκυονίδα λιακάδα σ' ένα παρατεταμένο χειμώνα αλλά να είναι η πρώτη της Άνοιξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου