Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Για το γήπεδο της ΑΕΚ

Το γήπεδο που πρόκειται να ανεγερθεί στη θέση του Νίκος Γκούμας δεν είναι άσχημο. Η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν πως θα έφτιαχναν κανα κιτσαριό, από αυτά που γαργαλάνε αυτούς τους φιλάθλους που έχουν μπλέξει βυζάντια, μαρμαρωμένους βασιλιάδες, αγιασοφιές και κιτρινόμαυρους καντηλανάφτες με την αθλητική υπόσταση ενός σωματείου σαν την ΑΕΚ.
Ευτυχώς το μόνο που θα υποστούμε είναι το ιδρυτικό όνομα (Αγία του Θεού Σοφία!) και τους δίδυμους πυρσούς άνωθεν της κεντρικής θύρας. Δε βαριέσαι, αφού γλυτώσαμε τις πολεμίστρες, τα κανόνια και τις τάφρους με κροκοδείλους... Πάει καλά.
Θα προτιμούσα βέβαια να πηγαίνω σε γήπεδο που να λέγεται "Νίκος Γκούμας" παρά "Mimikos Chikens Arena" ή "Durex Stadium". Θα το καταπιώ κι αυτό.
Ποιος δεν θέλει να έχει η ΑΕΚ δικό της γήπεδο; Και μάλιστα ωραίο όπως αυτό της παρουσίασης;

Όμως άλλο γήπεδο κι άλλο καφετέρια / χρωματοπωλείο / οβελιστήριο / ταπητοκαθαριστήριο.
Από τα παραπάνω δεν υπάρχει έλλειψη. Από γήπεδα υπάρχει και μάλιστα μεγάλη. Η άθληση είναι δικαίωμα όλων και όχι μόνο των επαγγελματιών αθλητών. Δε σημαίνει βέβαια αυτό ότι ένα γήπεδο που θα κατασκευαστεί με ιδιωτική πρωτοβουλία (και προίκα είκοσι δημόσια εκατομμυριάκια, μην ξεχνιόμαστε) θα είναι ανοιχτό για να μπαίνω εγώ όποτε μου καυλώσει με τη φανέλα με το νούμερο 10 και να βαράω σουτάκια. Αν και δεν θα με χάλαγε καθόλου! Επιβάλλεται όμως να υπάρχει δυνατότητα παραχώρησης σε ερασιτεχνικά σωματεία ώστε να αξιοποιείται κάθε δυνατότητα άθλησης.
Αν οι επιχειρηματίες που χτίζουν γήπεδα και μεταμορφώνονται σε Μεσσίες (καθαρίζοντας με Άζαξ τις ευθύνες τους για τη σημερινή κατάντια της ομάδας και το φέσωμα τόσων και τόσων ανθρώπων) θέλουν ένα ιδιωτικό γήπεδο, να μην δεχτούν να πάρουν φράγκο από το δημόσιο. Λέμε τώρα!

Γι' αυτά και άλλα πολλά, η ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Ν.Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Hi.Ένα κείμενο :Επειδή η αντικειμενικότητα είναι αξία θέλω να αναφέρω τα εξής:

    O (δήμαρχος Ν.Φ)Βασιλόπουλος σε συνάντηση που είχε πριν 1.5 χρόνο+ με άτομα του κλάμπ ορίτζιναλ είπε ότι δεν είναι 50 τα δέντρα που θα κοπούνε όπως λένε αυτοί αλλά 55.
    Δημοσίευσα πριν λίγο καιρό σε αριστερό γκρούπ σχόλιο - απόσπασμα απο την γουίκιπίντια που αναγράφει
    ότι είναι 15 χιλιάδες τα δέντρα του άλσους Ν.Φ.

    Κάποιος ωστόσο κατέβασε/αν το άρθρο της γουίκιπίντια
    για να μην αποδειχθούνε διάφορα
    Αλλά δεν πειράζει βρήκα άλλα:

    Οπότε με τα νέα λίνκ που αναγράφω αποδεικνύεται ότι το άλσος διαθέτει 480 στρέμματα(!).

    http://athenshotspot.weebly.com/pi940rhokappaalpha.html

    https://foursquare.com (βάλτε στο google αυτό όπως και τις λέξεις -φράση''άλσος Ν.Φιλαδέλφειας'')

    http://wikimapia.org (ομοίως)

    Για τα στρέμματα του άλσους ,κάποιοι πρωταγωνιστές(Xoτζικοί)
    μιάς εφημερίδας που κάνουνε συνέχεια ρεπορτάζ για το θέμα γράφανε 'οτι 5 στρέμματα ότι θα πάρει η Άεκ ενώ την ίδια στιγμή ακουγόντουσαν και άλλα νούμερα -άλλοι για 2-3,4 άλλοι για 3-4.

    Οπως βλέπετε οι βαρύγδουπες εκφράσεις ''παίρνει το άλσος η Άεκ'' κτλ δεν ισχύουν με δεδομένο το μεγάλο εύρος της επιφάνειας γής του άλσους(480στρ).Και όχι μόνο οι βαρύγδουπες ..

    Θα μπορούσα να σταματήσω εδώ ωστόσο μιάς και πήγα πρόσφατα σχετικά εκεί εξαιτίας μιας συνάντησης να προσθέσω :

    Aν εννοούν και μάλλον αυτό εννοούν- την ευθεία πίσω απο το πέταλο που χρειάζεται το γήπεδο για να αναπτυχθεί (και εντός άλσους)τότε να πώ ότι υπάρχει μια μικρή επιφάνεια γής εκεί, ένας κύκλος προς παραλληλόγραμμο που είναι κενός απο δέντρα αλλά έχει τσιμέντο και περιβάλλεται απο 45-55 δέντρα. Λίγα δεξιά του και λίγα αριστερά του.
    Πηγαίντε μόνοι σας να δείτε..

    Το στρέμμα άλλωστε στο άλσος σαν έννοια δεν αντιστοιχεί
    με το πράσινο αλλά με το τσιμέντο και με υποψία πράσινου.
    Μένει να αποδειχτεί δηλαδή αν στο στρέμμα έχουν φυτευτεί δέντρα ή είναι οι τουαλέτες εκεί.
    Εκεί δεν έχει πάντως (αρκετά)δέντρα ίσως διότι είναι μια απο τις κεντρικές πόρτες στην αρχή του άλσους εκεί και ήθελε ο αρχιτέκτονας έτσι το σχέδιο.

    Δεν έχει υπάρξει εκεί (..κοπτική)πράξη απο πλευράς παέ αν δεν κάνω λάθος οπότε μπορείτε και τώρα να βγάλετε φωτό .

    Και φυσικά δείτε τα λίνκ που είναι και ο μόνος λόγος
    για τον οποίο κάνω το πόστ και όχι το κενό που πιθανολογώ ότι σε αυτόν αναφέρονται(5 στρ) με την πιθανολόγησή μου να είναι κατά 70 τοις εκατό βάσιμη .


    Ανατρέξτε επίσης και στο googlemaps και δείτε μόνοι σας τα μεγέθη.

    Eπίσης εξηγήστε σε άλλους οι πιο γνώστες τι σημαίνει 2 στρέμματα τι 5, τι 4 διότι δεν έχουν και τόσο μεγάλη αίσθηση αρκετοί και δεν σχηματίζεται στην φαντασία τους η παράσταση αυτή ούτε του πώς /πόσο είναι 2,4,5 στρέμματα ούτε η αναλογία συνολικού εύρους σε σχέση με αυτά που θα μειωθούνε.
    Και φυσικά φωτογραφήστε τα επίμαχα χωρία στα λίνκ που αναγράφουν για 480 στρέμματα ή και σώστε τα διότι όλο και κάτι μπορεί να γίνει όπως και με τα 15 χιλιάδες δέντρα του άλσους και την γουίκιπίντια.
    Να πώ τέλος ότι είχα δημοσιεύσει ένα κείμενο παλιότερα στο οποίο έγραφα ότι δεν είναι σωστή πράξη η κοπή των δέντρων αλλά είναι και αμφιλεγόμενο ζήτημα συγχρόνως για διάφορους λόγους(λίγα δέντρα και το κενό) και με τα τωρινά δεδομένα να πώ ότι είναι ημιαμελητέας-αμελητέας σημασίας ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή