Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Μια δυο σκέψεις μετά την τοποθέτηση Αδαμίδη


Ξεκάθαρα πλέον το μπαλάκι είναι σ'εμάς. Το "εμείς" είναι βέβαια πολύ σχετικός όρος, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν βλέπουμε όλοι την ΑΕΚ με τον ίδιο τρόπο. Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ τον εαυτό μου ως νομέα της ιδέας της ΑΕΚ. Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό (δυστυχώς κατ' εμέ) άρα είμαστε όλοι πελάτες της ΠΑΕ. Μακάρι να ήταν ερασιτεχνικό και να έπαιζαν οι ποδοσφαιριστές στην ομάδα ως ΑΕΚτζήδες κι όχι ως μισθωτοί που δεν γουστάρουν απαραίτητα τον εργοδότη τους. Ρεαλιστικά πάντως σέβομαι το ότι κάποιοι μέτοχοι βάζουν τα λεφτά τους και θεωρώ γελοίες τις εισαγγελικού χαρακτήρα αναφορές σε "κλέφτες" "αμέτοχους" κλπ. Εμείς πληρώνουμε εισιτήριο γιατί αγαπάμε την ομάδα και θέλουμε να τη βλέπουμε -όχι απαραίτητα για το θέαμα. Δεν είμαστε ιδιοκτήτες. Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε ή να απαιτούμε από κάποιον να επενδύει. Στο κάτω κάτω προτιμώ να συνεισφέρω όσο μπορώ για να πάρω ο ίδιος μετοχές παρά να ελπίζω στην είσοδο θεσμικών ιδιοκτητών νυχτομάγαζων, θαλασσοπνιχτών και λαθρεμπόρων, ακόμα κι αν μας κάνουν Μπαρτσελόνα. But, that's me. 
Δεν εντυπωσιάστηκα από τα καραγκιοζιλίκια του τελικού κυπέλου, τα έχουμε ξαναδεί έστω και σε μικρότερη κλίμακα. Οι οργανωμένοι είναι κι αυτοί συχνά ετερόκλητοι. Σίγουρα υπάρχουν μέσα σ'αυτούς άτομα με καλές προθέσεις. Κυρίως όμως υπάρχουν ανεγκέφαλοι χούλιγκανς με δολοφονικά ένστικτα. Όταν είναι ήσυχοι θαυμάζουμε τον "υπέροχο λαό της ΑΕΚ" κι όταν μπουκάρουν κλαίμε υποκριτικά για τις "μερικές δεκάδες τσόγλανους". Ασφαλώς καμία σχέση δεν έχουν με αντιεξουσιαστές, αυτοί που τους βαφτίζουν έτσι δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν. Αν θέλετε την άποψή μου οι χούλιγκανς δεν απομονώνονται. Πως να απομονώσεις κάποιον που δεν θα είχε πρόβλημα να σε σουβλίσει με κανα σουγιαδάκι με δωδεκάποντη λάμα; Δυστυχώς μόνο η αστυνόμευση μπορεί να τους αναχαιτίσει και ασφαλώς όχι οι αναφορές σε "ρουφιάνο Ντέμη". Ή η διάλυση των συνδέσμων, έστω κι αν μαζί με τα ξερά καούν και μερικά χλωρά. Τέλος πάντων, δεν νομίζω πως το γιουρούσι στον τελικό εμπόδισε τον κόσμο να έρθει την Κυριακή. Σιγά πια μην είμαστε τόσο μυξοπαρθένες. Εγώ πήγα, μόνος μου κιόλας, στην 11 για πρώτη φορά αφού το εισιτήριό της είχε 20€. Επειδή θα ήταν σίγουρα η τελευταία φορά για φέτος που θα έβλεπα την ομάδα. Φυσικά δεν καταλογίζω απολύτως τίποτα στους χαρακτηριζόμενους ως "καναπεδάτους", έτσι νιώθουν έτσι κάνουν. Ίσως στο κάτω κάτω να μη διαθέτουν το εικοσάρικο βρε αδερφέ.
Η τιμωρία ήταν δικαιότατη και καλά θα κάνουμε να το ομολογήσουμε, απαιτώντας μόνο να εφαρμόζεται στο μέλλον για όλους με το ίδιο μέτρο. Κι αυτό διότι οι 2 αγωνιστικές στον Ατρόμητο είναι υπερβολικά σκληρές. Όσοι θέλουν να κρύβονται πίσω από το δαχτυλάκι τους και να λένε πως διοργανώτρια ήταν η ΕΠΟ κι όχι η ΑΕΚ ας συνεχίσουν να διαμαρτύρονται. Αυτοί που μπούκαραν δεν ήταν υπάλληλοι της ΕΠΟ.
Πολύ γουστάρω που δεν ανακαλεί ο Δώνης. Κι απορώ γιατί τον έχουν στη μπούκα τόσοι πολλοί ΑΕΚτζήδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου