Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Στο Νίκο Κωστένογλου

Μετά από μια χρονιά κατά την οποία δεν γνωρίζαμε πότε θα διαβάσουμε το πρωτοσέλιδο "Πτώχευσε η ΑΕΚ".
Μετά από μια χρονιά κατά την οποία οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έπαιζαν σχεδόν για χόμπυ, αφού το αν θα πληρωθούν ποτέ παρέμενε και παραμένει διακύβευμα καφετζούς.
Μετά από μια χρονιά κατά την οποία ο πτωχευμένος φίλαθλος δυσκολεύονταν ακόμα και να πληρώσει τον καφέ στην καφετέρια με τη Νόβα, πόσο μάλλον να σώσει την ομάδα.
Μετά από μια χρονιά σαν αυτή, που ολοκληρώθηκε αγωνιστικά χωρίς πολλές εκδορές, που το εισιτήριο για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ χάθηκε για μισό βαθμό μυωπίας του επόπτη, που οι τριάρες-τεσσάρες-εξάρες της προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας έμειναν παρακαταθήκη της θητείας της, ποιος ακριβώς είναι ο φταίχτης;

Μα φυσικά ο Νίκος Κωστένογλου. Για πολλούς λόγους.

Γιατί δεν πληρώνει τους παίκτες και την εφορία.
Γιατί είναι πολύ μειλίχιος για τα μάτσο γούστα των βασιβουζούκων των πάλαι ποτέ σκεπαστών.
Γιατί δε χαζογελάει στους δημοσιογράφους.
Γιατί δεν είναι ο Μουρίνιο κι ο Γκουαρντιόλα μαζί.
Γιατί δεν μετέτρεψε τους 16χρονους και 18χρονους πιτσιρικάδες σε Ρονάλντους μέσα σε κοτζάμ μισό έτος, πράγμα που με ευκολία έκαναν όλοι οι προηγούμενοι προπονητές της ΑΕΚ.
Γιατί (άκουσον άκουσον και σκίζω τα ιμάτιά μου) έκανε λανθασμένες αλλαγές.
Γιατί τόλμησε να κάνει αλλαγή στην αλλαγή.


Γιατί έτσι γουστάρουμε ρε αδερφέ.
Γουστάρουμε να πλερώνουμε αποζημιώσεις σε ισθπανούς και λοιπούθ λεβαντίνους (σάμπως απ' την τσέπη μας τις πλερώνουμε;).
Γουστάρουμε να βλέπουμε στη θέση του προπονητή την κόπια του πατρικού μας προτύπου, αυτού που μας ανέθρεψε "υπέροχο λαό της ΑΕΚ". Απ' αυτόν που τα κάνει λίμπα πριν από το μόνο τρόπαιο της ομάδας την τελευταία δεκαετία.
Δε γουστάρουμε ανθρώπους άλλου φυράματος από το δικό μας.

Αλλά, ευτυχώς για την ΑΕΚ, έχουν περάσει και δεθεί μαζί της πολλοί άνθρωποι με γενναιότητα και χαρακτήρα σαν το Νίκο Κωστένογλου. Για νά'χει να αποκαθηλώνει ο "υπέροχος λαός της ΑΕΚ", αν και εφόσον υπάρχει και αύριο ΑΕΚ.