Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Για το γήπεδο της ΑΕΚ

Το γήπεδο που πρόκειται να ανεγερθεί στη θέση του Νίκος Γκούμας δεν είναι άσχημο. Η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν πως θα έφτιαχναν κανα κιτσαριό, από αυτά που γαργαλάνε αυτούς τους φιλάθλους που έχουν μπλέξει βυζάντια, μαρμαρωμένους βασιλιάδες, αγιασοφιές και κιτρινόμαυρους καντηλανάφτες με την αθλητική υπόσταση ενός σωματείου σαν την ΑΕΚ.
Ευτυχώς το μόνο που θα υποστούμε είναι το ιδρυτικό όνομα (Αγία του Θεού Σοφία!) και τους δίδυμους πυρσούς άνωθεν της κεντρικής θύρας. Δε βαριέσαι, αφού γλυτώσαμε τις πολεμίστρες, τα κανόνια και τις τάφρους με κροκοδείλους... Πάει καλά.
Θα προτιμούσα βέβαια να πηγαίνω σε γήπεδο που να λέγεται "Νίκος Γκούμας" παρά "Mimikos Chikens Arena" ή "Durex Stadium". Θα το καταπιώ κι αυτό.
Ποιος δεν θέλει να έχει η ΑΕΚ δικό της γήπεδο; Και μάλιστα ωραίο όπως αυτό της παρουσίασης;

Όμως άλλο γήπεδο κι άλλο καφετέρια / χρωματοπωλείο / οβελιστήριο / ταπητοκαθαριστήριο.
Από τα παραπάνω δεν υπάρχει έλλειψη. Από γήπεδα υπάρχει και μάλιστα μεγάλη. Η άθληση είναι δικαίωμα όλων και όχι μόνο των επαγγελματιών αθλητών. Δε σημαίνει βέβαια αυτό ότι ένα γήπεδο που θα κατασκευαστεί με ιδιωτική πρωτοβουλία (και προίκα είκοσι δημόσια εκατομμυριάκια, μην ξεχνιόμαστε) θα είναι ανοιχτό για να μπαίνω εγώ όποτε μου καυλώσει με τη φανέλα με το νούμερο 10 και να βαράω σουτάκια. Αν και δεν θα με χάλαγε καθόλου! Επιβάλλεται όμως να υπάρχει δυνατότητα παραχώρησης σε ερασιτεχνικά σωματεία ώστε να αξιοποιείται κάθε δυνατότητα άθλησης.
Αν οι επιχειρηματίες που χτίζουν γήπεδα και μεταμορφώνονται σε Μεσσίες (καθαρίζοντας με Άζαξ τις ευθύνες τους για τη σημερινή κατάντια της ομάδας και το φέσωμα τόσων και τόσων ανθρώπων) θέλουν ένα ιδιωτικό γήπεδο, να μην δεχτούν να πάρουν φράγκο από το δημόσιο. Λέμε τώρα!

Γι' αυτά και άλλα πολλά, η ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Ν.Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, εδώ.